Leul de mare: comportamentul și caracteristicile habitatelor

Leul de mare: comportamentul și caracteristicile habitatelor

Leul de mare aparține familiei de foci și moluște și trăiește în diferite regiuni ale lumii, mereu pe coastele. În următorul articol vă vom spune despre caracteristicile, comportamentul și habitatul acestui animal fascinant.

Caracteristicile leului de mare

Mai întâi de toate ar trebui să știți că un leu de mare nu este același ca un leu mare, deoarece primele sunt mai mari. La rândul lor, sunt două specii diferite de sigiliu, care are mai puțin pielea groasă și strat mai lateral, deși, desigur, ele fac parte din grupul de pinniped mamifere.

Corpul leului de mare este adaptat astfel încât să își poată menține caldura corporală chiar și atunci când este scufundată și la temperatură scăzută. Acest lucru se datorează faptului că are un strat foarte gros de grăsime sub piele (ca și în alte animale, cum ar fi urșii polari), cu care se stochează, de asemenea, de energie și oferă "ale conducătorilor auto să se deplaseze cu ușurință în apă.

Acesta are capacitatea de a se arunca cu capul la 200 de metri adâncime și de ședere în apă 40 minute fără suprafață pentru a respira. Un alt record îl reprezintă viteza de înot: 40 km / h, deși pe uscat este destul de lent, ceva care le-a câștigat porecla de "leneș", deoarece petrec multe ore culcate pe soare.

Pe de altă parte, trebuie remarcat faptul că Dieta acestui mamifer marin este compusă din tot felul de animale, deoarece este carnivoră: squid, pinguini, pești și chiar pui de focă sau păsări.

În ciuda dimensiunilor mari, acest animal face parte din dieta de balene ucigașe și de rechini mari. În primul caz, lupta poate fi aproape pierdut din cauza dimensiunilor adversarului, dar în al doilea, unii reușesc să scape fălcile uriașe de pește datorită prădător sale de epuizare tehnica: leul de mare îl poartă afară de rechin răzgândește .

Comportamentul și reproducerea leului de mare

leii de mare trăiesc în grupuri numite colonii, și una dintre caracteristicile cele mai izbitoare este faptul că, deși au spațiu disponibil, sunt plasate foarte aproape una de alta pentru caldura. Ei se atacă reciproc doar din cauza problemelor teritoriale și, bineînțeles, în timpul sezonului de împerechere.

Exact, în ceea ce privește reproducerea, ar trebui să știm asta masculii practică poligamia, adică au multe femele în haremul lor, care nu sunt împărtășite cu alții de sexul opus. Când ajunge pe coastă, bărbatul definește teritoriul său, iar femelele se alătură grupului lor.

O altă întrebare foarte curioasă este asta femelele nasc un vițel conceput în sezonul precedent – gestația durează 11 luni – și, puțin mai târziu, se alătură bărbatului pentru a începe ciclul din nou.

Habitat și speciile de leu de mare

Distribuția acestui animal este destul de variată și acoperă diferite regiuni de coastă. În acest fel, putem găsi leii de mare în Noua Zeelandă, Japonia, Mexic, Insulele Galapagos sau Canada. Acestea sunt unele dintre speciile sale:

1. Leul de mare din California

El este "faimos" pentru că a fost ales pentru spectacole în parcuri tematice datorită inteligenței sale, deși habitatul natural, după cum indică și numele, este coasta de vest a Statelor Unite, deși se întâlnește și în Alaska, Canada și Mexic.

Trebuie remarcat că acesta este un animal foarte sociabil și nu foarte agresiv. În plus, în ceea ce privește supraviețuirea, acesta profită de faptul că este un înotător agil pentru a vâna merluciu, sardine, calmar și caracatiță roșie.

2. Leul mare al lui Steller

Este cel mai mare dintre leii de mare, cunoscut pentru maiestatea și frumusețea sa, precum și remarcabilul său dimorfism sexual; bărbații sunt mult mai înalți și mai robusti decât femelele. Ei locuiesc în Pacificul de Nord, între Rusia și Japonia și, de asemenea, în Alaska.

3. leul de mare din America de Sud

Masculii pot măsura 2,7 metri și cântăresc 350 de kilograme și, deși ambele sexe au blană brună, tinerii sunt mai întunecați. Acesta trăiește pe ambele coaste ale Americii de Sud – Argentina și Chile – și rar pleacă spre apele profunde, deoarece pentru a-și obține mâncarea, care este crustacee și cefalopode, este ținută aproape de țărm.

4. Leul mare australian

Este una dintre cele mai puțin cunoscute, deoarece colonia sa este mică și este situată într-o zonă care nu este accesibilă omului, în insulele din sud-vestul Australiei. Ei nu migrează și își păstrează toată viața într-un interval de 250 kilometri.

Vizionați videoclipul: CORRADO MALANGA – NLP, CEEA CE NU V-AU SPUS (RO)

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: