5 specii de dăunători

5 specii de dăunători

Mici în dimensiuni, robuste și cu ciocuri mici, aceste păsări sunt cunoscute pentru cântecele lor frumoase. În acest articol vă informăm despre unele specii de dungi, numite și păsări negre, niște locuitori tipici ai pădurii și anumite orașe.

Exemple de specii de mihalț

Genul este cunoscut sub numele de Turdus, dar de obicei ele sunt numite dungi, mierle sau dungi. Printre cele mai cunoscute sau distribuite specii de lupus din lume se regăsesc:

1. Afulație comună

Acest locuitor al zonelor împădurite, precum și grădinile și parcurile este originar din Eurasia, deși migrează spre Africa de Nord și Orientul Mijlociu, și a fost introdus în Australia și Noua Zeelandă. Este cunoscut pentru cuibul de lut foarte bine construit, în care femelele acoperă până la cinci ouă albastre cu pete.

Afulația comună – imaginea care deschide acest articol – măsoară aproximativ 23 de centimetri și nu există aproape nici o diferență între sexe, deși da în funcție de vârsta specimenului. Penajul este maro, cu pete negre pe spate și clar pe burtă. Este o specie monogamă care se hrănește cu nevertebrate și fructe moi.

2. Puiul comun

Aceasta este una dintre cele mai comune specii de drojdii, dar asta în acest caz îl putem deosebi în funcție de faptul că este de sex masculin sau de sex feminin prin culoarea penei. Primul este negru, cu excepția facturii, a picioarelor și a ochilor care sunt gălbui. Femelele sunt maro, cu burta puțin mai ușoară decât aripile.

Păstorul comun trăiește în Asia, Africa de Nord, Europa (unde este nativ), Oceania și America de Sud, unde a fost introdus. Se poate măsura până la 30 de centimetri, iar greutatea sa variază în funcție de sex: bărbații sunt mai mari. Ei mănâncă insecte, fructe și semințe.

3. Afumă brună

După cum indică și numele, afinele maroniu are pene maronii în tonuri diferite, unele mai ușoare în burtă și mai întunecate în coadă. Aceasta din urmă se termină într-o linie dreaptă și este destul de lungă în comparație cu restul corpului.

Această pasăre din America Latină are un cântec de diferite tonality și poate copia sunetele altor animale. Se hrănește cu semințe, fructe și insecte mici, pe care le sărind și mușcă pe pământ.

4. Puiul de la Capiblanco

Este o altă specie de păsări care poate fi văzută în Europa în timpul verii, deoarece habitatul preferat este pădurile subalpine. Pentru a reproduce, el alege Pyrenees, Scandinavia și Insulele Britanice, iar apoi în timpul iernii călătorește spre Africa de Nord și sudul Spaniei.

Penajul masculului din această specie este caracteristic: cea mai mare parte negru, cu marcaje gri sau maro și un guler alb foarte izbitoare. Femelele sunt maro și au, de asemenea, acel "salopete" clar, dar punctate cu pete leonadas. Ambele sexe cântă când se prăjeau pe ramuri sau în zbor.

5. Adevărul real

Ultima dintre speciile de drojdie de pe această listă este locuitorul pădurilor și tufișurilor din Rusia și Europa Centrală în timpul verii. Pentru a migra și a petrece iarna este grupat cu congenerii și cu păsările altor specii, cum ar fi lupul roșu-susținut.

Afulația regală atrage atenția prin corpul său robust, cu coadă și aripi cenușii, burtă albă și piept galben și brun cu pete. Nu există aproape nici o diferență între penele masculilor și femelelor, dar în ceea ce privește mărimea (ele sunt mai mici). Această pasăre este omnivoră și preferă să mănânce insecte atunci când este fierbinte și fructe de padure în timpul lunilor reci.

Cuiburi în copaci și colonii mici pentru a se proteja de cârnați; Ei își pot apăra casa prin aruncarea fecalelor asupra prădătorilor. În fiecare an, femelele au șase ouă verzui și le incubează timp de două săptămâni. Împreună cu bărbatul, ei sunt responsabili pentru hrănirea lor până când merită ei înșiși, la două săptămâni de la naștere.

Vizionați videoclipul: Top 10 Creaturi Ciudate Ce Pot Locui in Casa Ta

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: